Labyrint Vorstenbosch

Het labyrint (van Chartres) in Vorstenbosch meet 21 meter doorsnede en is gemaakt van Napoleonskeien.

Het labyrint:    Een    weg    naar    je    hart    . . . 

Dit labyrint is veel meer, dan enkel zo’n 2500 Napoleonskeien in een mooie vorm … het is een weg naar zelfexpressie, een weg naar jezelf. Een weg naar een balans tussen het mannelijk- en vrouwelijk aspect in jezelf, waarlijk een geschenk aan jezelf en later ook aan je omgeving. Wanneer jij groeit in jouw bewustzijn, gaat je omgeving automatisch ‘meetrillen’ in de resonantie van jouw frequentie, van jouw licht, van jouw Zijn.


Napoleon leidde zijn onderdanen over de zogenaamde Napoleonsbanen / Napoleonswegen. Dit waren wegen, die speciaal werden aangelegd op zogenaamde leylijnen en leylijnkruisingen.

Leylijnen zijn energiebanen, die in die tijd met een wichelroede uitgemeten werden en die een positieve en voedende energie afgaven, aan allen die eroverheen liepen/reden. Napoleon gebruikte juist deze wegen, zodat zijn soldaten het lopen langer konden volhielden en per kilometer meer energie over hielden.

Ook werken met een wichelroede heb ik in verschillende cursussen, zowel in Nederland als in Engeland weer eigen gemaakt.

Leylijnen zijn energiebanen, die in bepaalde structuren over de aarde lopen en belangrijke punten op aarde met elkaar verbinden, zoals bijv. piramides,  de centra van heilige plaatsen en de centra van steencirkels, zoals Stonehenge in Engeland. Een zelfde energetisch systeem draagt de mens in zijn lichaam. Dit noemt men meridianen. Zij die acupunctuur beoefenen, maken gebruik van deze meridianen. De aarde heeft dus een zelfde energetisch systeem, zoals ook het menselijk lichaam dat heeft.

De ingang van dit labyrint is gemaakt op het Westen, zoals dat ook in de kathedraal van Chartres uit de 12e eeuw in Frankrijk het geval is.

Het roosvormige centrum van het labyrint wordt ook wel verbonden aan Jerusalem, de hoofdstad van ‘het beloofde land’ Israël.

Het labyrint dient verschillende ‘bedoelingen’. Enerzijds kun je het lopen als een symbolische pelgrimage naar Jerusalem. Daarnaast zou het kunnen dienen, om inzichten te krijgen in patronen en ‘kindstukken’, waar je in je leven tegenaan loopt en anderzijds zou het kunnen dienen als wensput of stiltemeditatie, om zodoende dichter bij je zelf te komen en daarbij inzicht te krijgen in je zelf. Een labyrint kan ook gezien en gevoeld worden als een weg naar binnen, het erkennen van je diepste Zelf en als een weg naar je hart.

Het Labyrint Vorstenbosch wordt zowel voor groepen als voor individuele personen opengesteld.

De entree voor een ‘mystieke’ labyrintwandeling in Labyrint Vorstenbosch bedraagt los van een consult        €  10,00 p.p., zowel voor individuele personen als voor groepen personen.

Wanneer de labyrintwandeling binnen een (wandel)consult is inbegrepen, gelden de daarvoor bestemde tarieven, die je kunt vinden in het hoofdmenu.

Er is een toilet aanwezig en je kunt er wat drinken. Zowel buiten als binnen kun je zitten en nagenieten van de wandeling door het labyrint en de bijzondere omgeving, die de Oostzijde van het labyrint herbergt. Dit labyrint in Vorstenbosch kan gelopen worden,  na aanmelding en overleg met Erik Verkuijlen of maak een telefonische afspraak: 06 23 11 38 56.

Het  Labyrint Vorstenbosch  bevindt zich in een afgesloten gebied met ingangen vanuit het Westen (straat: Lendersgat, Vorstenbosch) en het Oosten (wandelpad vanuit natuurgebied de Maashorst / Bedafse Bergen).

ROUTEBESCHRIJVING NAAR LABYRINT VORSTENBOSCH:

NEEM OP DE SNELWEG   A50   AFRIT   14   RICHTING ZEELAND / VORSTENBOSCH.

KOMENDE VANUIT BEIDE RICHTINGEN: VOLG DE BORDEN NAAR VORSTENBOSCH. VOLG DAARNA DE BOCHTIGE WEG OVER DE KARPERDIJK EN DE BEDAFSEWEG NAAR VORSTENBOSCH OVER CA. 5 KM.

NA BINNENKOMST BEBOUWDE KOM ‘VORSTENBOSCH’, DIRECT DE EERSTE WEG NAAR RECHTS  (LENDERSGAT)

NA EEN FLAUWE BOCHT NAAR RECHTS VINDT JE AAN DE RECHTERKANT EEN ROOD IJZEREN HEK. PARKEER CA. 150 M. VERDEROP OP HET ZAND BIJ DE T-SPLITSING LENDERSGAT – LEEGHANDSEWEG.

Momenten van Verwondering / Erik Verkuijlen verzorgt tevens minibus reizen naar de kathedraal – en het labyrint van Chartres in Frankrijk, inclusief 2 overnachtingen dicht bij de kathedraal.   

Deelname voor kleine groepen van max. 5 personen.

Nadere informatie en aanmelden voor een 3-daagse reis naar Chartres, Frankrijk, graag via:                            Schrijf me in voor de reis naar het Labyrint van Chartres in Frankrijk

Deze link brengt je naar het e-mailadres van Momenten van Verwondering, alwaar je kunt aangeven met hoeveel personen je zou willen deelnemen aan een reis naar de kathedraal van Chartres.

Geef in je mail aan, wanneer je zou willen gaan en met hoeveel personen.

De labyrint in de kathedraal van Chartres, Frankrijk is geopend van 1 april t/m 31 oktober 2020.

Elke vrijdag worden de stoeltjes verwijderd van het labyrint.

Mijn reizen naar de kathedraal van Chartres beginnen op donderdagochtend tot zaterdagavond.

In de reissom inbegrepen:

  • Reis naar Frankrijk vanaf het labyrint van Chartres in Vorstenbosch, Nederland of een verzamelplaats in de buurt.
  • Tol op wegen in Frankrijk
  • 2 overnachtingen in een ruime twee – of driepersoons kamer in een klooster nabij de kathedraal
  • 2 x ontbijt
  • bezoek aan de crypte onder de kathedraal

Niet in de reissom inbegrepen:

  • lunch
  • diner
  • annuleringsverzekering
  • toeslag voor een eenpersoonskamer

Reissom en reisdata volgen binnenkort op deze webpagina